Specials
Recent News
«ΘΕΑ.ΜΑ.» στην πόλη... Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 11:26

JYYHJJJJJJK

Η αύξηση των θεατών στα θέατρα της πόλης αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της νέας εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας), που φέρει την υπογραφή της οικογένειας Γισγάκη. Εκτός από το Θέατρο Αριστοτέλειον, στο δυναμικό της, ανήκει από το 2015 και το Θέατρο Αθήναιον, ενώ ταυτόχρονα, κάνει άνοιγμα στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, με δικές της παραγωγές, συμπαραγωγές και συνεργασίες.
Το όραμα της ΘΕΑ.ΜΑ. είναι να παράγει πρωτογενές πολιτιστικό προϊόν, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Να απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, καλλιτεχνικό, τεχνικό και διοικητικό, κυρίως από Β. Ελλάδα, να συνεργάζεται με οργανισμούς και δημιουργούς  σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Βασικοί άξονές της είναι οι: ψυχαγωγία, εκπαίδευση, καικοινωνική προσφορά.
Οι ιδιοκτήτες κ.κ. Τέλης και Αλέξης Γισγάκης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, στο «La Place Mignonne» αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο όραμά και τους σκοπούς του νέου εγχειρήματος. Η «ΘΕΑ.ΜΑ.», μεταξύ άλλων, έχει στόχο να δώσει βήμα και να αναδείξει καλλιτέχνες και δημιουργούς σε τοπικό, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, να συνεργαστεί με οργανισμούς, καλλιτεχνικές ομάδες και δημιουργούς, να παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και θεαμάτων προς το κοινό.


Ο κ. Τέλης Γισγάκης τόνισε: «Στον πολιτισμό δεν χωράει ανταγωνισμός. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι, προκειμένου να αυξηθεί το κοινό που επιλέγει στην έξοδό του να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση. Αυτό θα έχει θετική επίδραση, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας, μιας κοινωνίας πολιτισμού, στην οποία όλοι επιθυμούμε να ζούμε. Η «ΘΕΑ.ΜΑ.» είναι μια εταιρεία που θα καινοτομεί».
Ο κ. Αλέξης Γισγάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο περσινό τολμηρό εγχείρημα, που αφορούσε στη δημιουργία Βρεφικής Σκηνής, για παιδιά από 6 μηνών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. «Όταν αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το «Τι και το κατιτί» και να απευθυνθούμε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε βρεφικό κοινό δεν γνωρίζαμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Τελικά δικαιωθήκαμε καθώς γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Για τη συνεργασία του με την εταιρεία «ΘΕΑ.ΜΑ» μίλησε ο σκηνοθέτης των δυο παιδικών παραγωγών κ. Δημήτρης Αδάμης, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις στήριξη από επιχειρηματίες που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, όταν πρόκειται για παιδικό θέατρο. «Η ΘΕΑ.ΜΑ. έχει πολύ γερές βάσεις και κάνει τα όνειρά μας πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες παιδικές παραγωγές που ανεβαίνουν στην σκηνή του Αριστοτέλειον, καθώς και στο θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής», που λειτουργεί επιτυχώς για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Στη δημιουργική δουλειά που γίνεται στην παράσταση «Το Σκλαβί», αναφέρθηκε η ηθοποιός Έφη Σισμανίδου, που κρατά τον ρόλο της «όμορφης του κόσμου», ενώ ο Νίκος Τσολερίδης, που ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο στην παράσταση ανέφερε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες πλούσιες παραγωγές στη Θεσσαλονίκη».«Ενθουσιασμένος» δήλωσε ο Πινόκιο– Μιχάλης Δαρνάκης, με την ευχή «να  έχουμε μια όμορφη και γεμάτη, καλλιτεχνικά, χρονιά».

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ «ΘΕΑ.ΜΑ» 2016 - 2017

•    «Πινόκιο», του Κάρλο Κολόντι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016,στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).
•    «Το Σκλαβί», της Ξένιας Καλογεροπούλου,σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρεμιέρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016,στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Παιδική Σκηνή).
•    «StandUpComedySpecial», με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον κορυφαίο Άγγλο κωμικό AlistairBarrie, στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον
•    «Ω Θεέ μου», της ΑνάτΓκοβ, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Κατερίνα Διδασκάλου και Μίλτο Τσιάντο, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα. Πρεμιέρα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
•    «Μικρό- μικρό στο μεγάλο- μεγάλο κόσμο», σε σκηνοθεσία…….. Πρεμιέρα, τον Νοέμβριο του 2016, στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.
•    Για 3η χρονιά, κάθε Σάββατο λειτουργεί το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής» για παιδιά, στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Έναρξη μαθημάτων, 8 Οκτωβρίου 2016.