Specials
Recent News
ΚΘΒΕ Καλοκαίρι 2016 Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016 16:43
PHOTO_AGAPHTIKOS3.jpeg
Με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές, τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου και τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας» υποδέχεται το καλοκαίρι του 2016 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, εντάσσει,  μετά από πολλά χρόνια, στον προγραμματισμό του μια παράσταση κουκλοθεάτρου, διοργανώνει για πρώτη χρονιά  Ολοήμερο  Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι  αποκλειστικά για παιδιά, ενώ πραγματοποιεί για δεύτερη φορά το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης. Πιο αναλυτικά:
«ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η μία  καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: o Κέννυ ΜακΛέλλαν (σκηνικά-κοστούμια), ο Δημήτρης Θεοχάρης (μουσική), ο Έντι Λάμε (χορογραφία-κίνηση), ο Αλέκος Γιάνναρος (φωτισμοί).

Ο Γιάννης Στάνκογλου θα ερμηνεύσει –σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού– τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός νέων ηθοποιών.
 Η παράσταση θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στις 6 και 7 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στις 15 και 16 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
«Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ» του Δημητρίου Κορομηλά, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή
«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.
Φέτος το καλοκαίρι, τη νέα σκηνοθεσία υπογράφει ο δαιμόνιος Σταμάτης Φασουλής, που το όνομά του και μόνον εγγυάται μια ευφυή, τρυφερή και τολμηρή προσέγγιση στο έργο. Μαζί του σπουδαίοι συνεργάτες: ο Μανόλης Παντελιδάκης (σκηνικά και κοστούμια), ο Θοδωρής Οικονόμου (μουσική), ο Δημήτρης Παπάζογλου (χορογραφίες) κι ο Σάκης Μπιρμπίλης (φωτισμοί).
Το ΚΘΒΕ με την παράσταση αυτή καλωσορίζει μετά από 13 χρόνια απουσίας την πρωταγωνίστριά του Φιλαρέτη Κομνηνού! Συμπρωταγωνιστούν ο Ταξιάρχης Χάνος, η Έφη Σταμούλη, ο Κώστας Σαντάς, ο Δημήτρης Κολοβός σε ένα θίασο 35 ηθοποιών.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου (Τρίτη έως Παρασκευή) από 1 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου με υπέρτιτλους στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα.
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ:  «ΤΟ ΔΩΡΟ»  «Το δώρο δωρίζεται κι η αγάπη χαρίζεται», σε σκηνοθεσία Koldo Vío
Αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ ταξιδεύει στις γειτονιές της πόλης και των περιφερειακών δήμων με μια ευέλικτη παράσταση κουκλοθεάτρου-θεάτρου αντικειμένων, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Μια  παράσταση με ζωντανή μουσική, που με χιούμορ και ευαισθησία προσεγγίζει ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. 
ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΘΕΡΙΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ αποκλειστικά για παιδιά (4-11 ετών)
«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»
Από τις 21 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Τα Εργαστήρια, που θα περιλαμβάνουν έντεκα θεματικές εβδομάδες,  θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή ( 7:30 – 16:00), καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Το ΚΘΒΕ επιλέγει αυτό το Καλοκαίρι να μεταμορφώσει δημιουργικά τον κόσμο των παιδιών! Η Τέχνη κάνει τα παιδιά δυνατά!
20  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
Το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Από την 1η  Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν και φέτος το καλοκαίρι στη μεγάλη γιορτή της της Βόρειας Ελλάδας!