Specials
Recent News
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 10:53

26815260_403012690155132_2862381173565097648_n

Ευρεία ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ονοματολογικό των Σκοπίων με δεκάδες χιλιάδες πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Η εξέδρα είχε στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι κάλυψαν όλη τη γύρω περιοχή και προς τον Λευκό Πύργο και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο.

Πολίτες από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και βρακοφόροι από την Κρήτη, ταξίδεψαν με λεωφορεία για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και έφιπποι, όπως και απόγονοι των Μακεδονομάχων με τις στολές τους. Οι περισσότεροι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και άλλες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ στις πρώτες σειρές υπήρχαν ιερωμένοι και μοναχές.

Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 Ομιλητές ήταν οι εξής πέντε: Ο δημοσιογράφος, Στέργιος Καλόγηρος, ο δημοσιογράφος, Κώστας Καραΐσκος, ο παπα-Ανδρέας (Κεφαλογιάννης), ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός και ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ.