Specials
Recent News
Ο Ε.Καρανάσιος για το τρίτο μνημόνιο Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 16 Αύγουστος 2015 10:58

karanasios

 

 

Το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς οδηγεί του  Έλληνες
                                            στο «γύρο του θανάτου»

 

Αυτό αναφέρει μεταξύ  άλλων στη γραπτή του δήλωση που σας παραθέτουμε  ο Ευθύμης Καρανάσιος.

 

Από σήμερα, τα μνημόνια μετονομάζονται. Γίνονται «ο γύρος του θανάτου» στον οποίο οδηγεί τους Έλληνες η κυβέρνηση της Αριστεράς. Κι αυτό γιατί ό,τι σκληρό και δύσκολο είχαμε στο νου μας με τα προηγούμενα δύο μνημόνια, τώρα, παίρνουν σάρκα και οστά οι πιο βάναυσοι φόβοι μας. Το τρίτο μνημόνιο της Αριστεράς είναι εδώ, ζωντανός εφιάλτης που καλείται να ζήσει ο ελληνικός λαός ο οποίος λίγους μήνες πριν, είχε «πληρώσει» με υψηλό τίμημα ανικανότητες, διαπλοκή και αστοχίες χρόνων, φαινόταν όμως ξεκάθαρα ότι άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση και μια πορεία προς την ανάκαμψη.


Η πολιτική δεν είναι θεωρίες και λόγια. Είναι πράξεις και έργα. Γι’ αυτό και εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεν φοβόμαστε τις λέξεις όπως «μνημόνιο» αλλά κοιτάζουμε το καλό της χώρας. Τα δύο όμως προηγούμενα μνημόνια όσο δύσκολα κι αν ήταν δεν είχαν καμία σχέση με το «γύρο του θανάτου» στον οποίο οδηγούμαστε αναγκαστικά τώρα εξαιτίας της αριστερής κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πέρασε από 40 κύματα για να καταλήξει και πάλι στην αρχή απ’ όπου ξεκίνησε. Ξόρκιζε το μνημόνιο, για να το βρει τελικά μπροστά της. Κι αφού τόσον καιρό είπε ένα σωρό ψέματα στον Ελληνικό λαό, στο τέλος του παρουσίασε ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ «καραμπινάτο», πολύ χειρότερο από οποιοδήποτε άλλο. Κι αντί να γυρίσει και να ζητήσει συγνώμη που τόσον καιρό υπόσχονταν έξοδο από τα μνημόνια, επέλεξε να θριαμβολογεί για το μνημόνιο που τελικά έφερε!
Η σημερινή κυβέρνηση έδειξε πολιτική αφέλεια. Κι αν ήταν μόνο αυτό, ίσως θα  μπορούσαμε να το συγχωρήσουμε. Όμως, αυτή η αφέλεια κόστισε και κοστίζει ακριβά στη χώρα. Και το λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός. Κι εξαιτίας αυτής της αφέλειας έχουμε γίνει οι τελευταίοι στην Ευρώπη. Και η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει! Και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους ώμους όσων δεν έχουν, των ασθενέστερων. Εκείνων που η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούσε να απαλύνει και θα το κατάφερνε-εάν είχε το χρόνο…
Η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί θρίαμβο την υπογραφή νέου μνημονίου, όταν η ελληνική οικονομία βρίσκεται πάλι σε ύφεση. Όταν τα πρωτογενή πλεονάσματα έγιναν ελλείμματα. Όταν η ανεργία άρχισε πάλι να ανεβαίνει. Όταν το όνειρο της επιστροφής της χώρας στις αγορές γίνεται αδύνατο. Όταν υπάρχουν capital controls που πνίγουν την ελληνική οικονομία. Κι όλα αυτά τα «απίστευτα» έγιναν μέσα σε έξι μόλις μήνες διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Θεωρεί θρίαμβο των ώρα που πλήττονται όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας όπως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ακόμη και οι αρτοποιοί.  
Αν υπάρχει λοιπόν κάποιος «θρίαμβος» για την κυβέρνηση, αυτός είναι ο θρίαμβος του ψεύδους!  Μια κυβέρνηση που είχε σημαία της την έξοδο από τα μνημόνια, οδηγεί το χώρα στο δυσκολότερο και ακριβότερο μνημόνιο.  Χωρίς να μετανιώνει, χωρίς να ζητάει συγνώμη, προσπαθεί μάλιστα να  πείσει τον ελληνικό λαό ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία!
Αντί όμως να «χτίζει παλάτια στην άμμο» με τα λόγια, η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να σταματήσει τα ψέματα και να προσπαθήσει να διαχειριστεί την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα δύσκολη για τον ελληνικό λαό. Ο οποίος σήμερα δοκιμάζεται καθημερινά. Και δεν αντέχει κι άλλα ψέματα...
Κι αν μέχρι πριν 6 μήνες πιστεύαμε πως η Αριστερά μπορεί να στερείται πράξης, «ειδικεύεται» ωστόσο στη θεωρία, κι αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε. Οι θεωρίες έγιναν ουτοπίες και το νέο αριστερό θεώρημα είναι πια η ρεαλιστική αποτυχία μιας κυβέρνησης ονειροπαρμένης

Ευθύμιος Καρανάσιος
Τέως βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ