Specials
Recent News
“Η άλλη πόλη” Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2016 09:24
2

Myrό Gallery: Φώτης Κλογέρης “Η άλλη πόλη”


H Myrό Gallery έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης παρουσίασης νέας σειράς έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της,  υπό το τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις οκτώ (20.00) το βράδυ.

Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Στο κείμενο  της επιμέλεια σημειώνεται: “Η νέα σειρά του αγαπημένου στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου αναθεωρεί με σύγχρονη γραφή την αστική  τοπιογραφία. Ο εξπρεσσιονισμός των έργων του παραμένει αναγνωρίσιμος, κατά το ύφος της πολύ επιτυχημένης προηγούμενης σειράς του “Το μετρό στην Θεσσαλονίκη”. Μόνο που με αυτή την σειρά ο καλλιτέχνης διευρύνει την ματιά του στην ατμόσφαιρα που γεμάτη ζωή κατακυριαρχεί την Θεσσαλονίκη και την κάνει μοναδική. Αναζητεί, ορισμένως, και αποτυπώνει με εντατική χρήση χρώματος την ζωή σε κίνηση, τις εντάσεις και τις φυγές της την καθημερινότητα που μυρμηγκιάζει  ανάμεσα στα άχρωμα κτίρια, στα βαριά μνημεία των τριών θρησκειών και των πέντε πολιτισμών του ένδοξου παρελθόντος της. Μια άλλη πόλη πόλη, που δεν αποτελείται από τις πολυκατοικίες, από τους δρόμους και τις υποδομές της, αλλά είναι έκφραση της ίδιας της ζωής είναι το θέμα των έργων που αποτελούν την σειρά”.

Σύντομο Βιογραφικό
O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31Δεκεμβρίου 2016, και θα είναι ανοικτή -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και το Σάββατο 11.00 – 15.00.

Σχετικά με την  Myrό Gallery
Η  Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Καλλιτεχνικά διευθύνεται από τον Πάρη Καπράλο, Εικαστικό Επιμελητή. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.