Specials
Recent News
Για ρεκόρ Γκίνες Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 08:34

ORIGAMI20workshop

 

 

Το origami είναι η εικαστική τέχνη της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής. Η Μυρτώ Δημητρίου, η μοναδική ελληνίδα instructor origami, εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικοί σταθμοί- Τριτοβάθμια) καθώς και σεμινάρια-εργαστήρια ενηλίκων.  

                                                

Στο ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , η Μυρτώ ντυμένη ως γκέισα, με τη συνοδεία ιαπωνικής μουσικής παρουσιάζει την τέχνη αυτή. Αφηγείται παραδοσιακά ιαπωνικά παραμύθια καθώς και το μύθο του πουλιού γερανού. Αναφέρεται και στην ιστορία της Sadako Sasaki, που συγκίνησε προσπαθώντας να κάνει τον παλιό μύθο πραγματικότητα, στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Μαζί με όλους τους συμμετέχοντες θα δημιουργήσουμε το νούφαρο-μονάδα που θα τοποθετηθεί στις 31 Μαίου στην πλατεία Αριστοτέλους,στη Θεσσαλονίκη, σχηματίζοντας την εικόνα του Λευκού Πύργου 400τ.μ., έτσι ώστε το δικό μας origami να σπάσει το Ρεκόρ Γκίνες!
 Παράλληλα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας υπάρχει και έκθεση με έργα origami, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θαυμάσουν εικαστικά δημιουργήματα με χαρτί. Μία πραγματικά αλησμόνητη εμπειρία!