Specials
Recent News
«Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς απέναντι στην ήλιο» Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Μάιος 2019 17:46

Kάθε χρόνο παρουσιάζονται στην Ευρώπη 70.000 νέες περιπτώσεις μελανώματος . Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος παραμένουν αυξημένα σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Αυστραλία, στην οποία η δευτερογενής πρόληψη, η καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προστασία του ,φαίνεται ότι έχει αποδώσει.


Τα παραπάνω τόνισαν μεταξύ άλλων  ο Δημήτρης Ιωαννίδης Δερματολόγος Αφροδισιολόγος , καθηγητής Δερματολογίας, Διευθυντής Α Πανεπιστημιακής Κλινικής Θεσσαλονίκης και η Μπέτυ Λαζαρίδου Δερματολόγος Αφροδισιολόγος αν καθηγήτρια Δερματολογίας Διευθύντρια Β Πανεπιστημιακής Κλινικής Θεσσαλονίκης. 

Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου  με θέμα «Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς απέναντι στην ήλιο» . Τη δράση διοργανώνει από τις 3-7 Ιουνίου η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία με   χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης ο δερματολόγος sun filos προσκαλεί το κοινό για μια δωρεάν εξέταση . (τηλεφωνικό ραντεβού στο 215 215 8523 και στο www.sunfilos.gr) Φέτος μάλιστα στο πλαίσιο της δράσης εθελοντές δερματολόγοι θα επισκεφθούν τους κατοίκους στα νησιά των ανατολικών Κυκλάδων Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα και θα προσφέρουν ενημέρωση στο κοινό.

Ο τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου του δέρματος είναι η έγκαιρη πρόληψη. Ο συχνότερος τύπος του καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα έχει πολύ καλή πρόγνωση και είναι ιάσιμος. Μάλιστα θα πρέπει το κοινό να γνωρίζει πως η υπεριώδης ακτινοβολία (UV-A) Α (UV-A) επιδρά στον υποδόριο ιστό  και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος  είναι σταθερή σε καθημερινή βάση το Φθινόπωρο, το Χειμώνα και την Άνοιξη και γι αυτό συστήνεται αντηλιακή κρέμα με φωτοσταθερότητα όλες τις εποχές του χρόνου.