Specials
Recent News
Νέα βιβλία.... Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 07:23

header1

Νέοι τίτλοι μέχρι το τέλος της χρονιάς απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και τις αναγνωστικές προτιμήσεις για τις εκδόσεις Ψυχογιός.!

Στην ελληνική λογοτεχνία, δύο παλαιότερα μυθιστορήματα της Χρυσηίδας Δημουλίδου: το χιουμοριστικό ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗ ΝΥΦΗ, στο οποίο η ηρωίδα θα κάνει τα πάντα για να μη μείνει στο ράφι, και το μπεστ σέλερ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, μια δυνατή και συνάμα τραγική ιστορία αγάπης που κινείται στα όρια του μεταφυσικού.

Στην ξένη λογοτεχνία έρχεται το νέο ανατρεπτικό μυθιστόρημα του Γιούνας Γιούνασον, συγγραφέα της παγκόσμιας επιτυχίας O εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε. Το βιβλίο έχει τίτλο Ο ΑΝΤΕΡΣ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ και κυκλοφορεί ήδη σε 27 χώρες.

Στην κατηγορία γενικών γνώσεων, ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ του Κυριάκου Αθανασιάδη δίνει συμβουλές για επίδοξους συγγραφείς, η Έιμι Κάντι, μια από τις πλέον γνωστές κοινωνικές ψυχολόγους στον κόσμο, με το βιβλίο της ΠΙΣΤΕΨΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ, μας βοηθάει να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, ενώ η Ντομινίκ Λορό μας «μυεί» στην ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, βασισμένη στην ιαπωνική αρχή «λιγότερα για περισσότερα». Συνεχίζουμε στην ίδια κατηγορία με τρία νέα βιβλία ζωγραφικής: τη ΜΑΓΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ, μια νέα εξωτική δημιουργία από τη βασίλισσα της ζωγραφικής Τζοάννα Μπάσφορντ αλλά και δύο πρωτότυπα βιβλία ζωγραφικής, εμπνευσμένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ.

Στην παιδική λογοτεχνία, για παιδιά από 12 ετών, η Γιώτα Φώτου, με την τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία της που έχει τίτλο ΜΕ 6 ΚΛΙΚ, προωθεί την έννοια της αποκέντρωσης, ενώ η Κάθριν Άπλγκεϊτ με τον ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΡΕΝΣΟ μαθαίνει στα παιδιά από 10 ετών και άνω την αξία της φιλίας, πραγματικής ή φανταστικής. Το βιβλίο αυτό έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και κυκλοφορεί σε 9 χώρες. Στα φρούτα μας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες βατόμουρο (για παιδιά 7-8 ετών) και μπανάνα (για παιδιά 2-4 ετών) έρχονται ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ από τη Σοφία Παράσχου και το ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ από τη Μαριλίτα Χατζημποντόζη αντίστοιχα.

 Μια νέα σειρά στα εικονογραφημένα βιβλία: τα «Κλασικά Αγαπημένα» περιλαμβάνουν διαχρονικές ιστορίες, γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, και µε εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ, ο ΌΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ και τέσσερις ακόμα κλασικές ιστορίες κυκλοφορούν στις 22/9, για παιδιά 6 έως 8 ετών. Η κατηγορία ολοκληρώνεται με ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ της Πέγκυς Φούρκα από τις Εκδόσεις Ουρανός, καθώς και την ΑΠΙΘΑΝΗ ΤΣΑΝΤΟΥΛΑ και ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της ΠΟΠΗΣ, γεμάτα δραστηριότητες και αυτοκόλλητα.

Επίσης, θ το διεθνές μπεστ σέλερ Το κορίτσι του τρένου, το οποίο κάνει κινηματογραφική πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου. Η επιτυχία του βιβλίου συνεχίζεται με φρενήρη ρυθμό! 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε 44 γλώσσες, 81 εβδομάδες παραμονή στις λίστες των μπεστ σέλερ των New York Times, όπου στις 24 από αυτές ήταν στην 1η θέση.