Specials
Recent News
Στη Σαντορίνη Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2022 10:26
1659621256763_copy_400x300Η Σαντορίνη, γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως Θήρα, είναι ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο νησιά, καθώς εκτός από την μοναδική της ομορφιά, αποτελεί το μοναδικό ενεργό ηφαίστειο, στην καλντέρα του οποίου μπορείτε να διαμείνετε, να απολαύσετε μοναδικά τοπικά προϊόντα και να πιείτε το ποτό ή τον καφέ σας!

Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων, κοντά στην Ανάφη, σε ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τη Θήρα, τη Θηρασιά (ή Θηρασία), το Ασπρονήσι, την Παλαιά και τη Νέα Καμένη.

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα ενεργά ηφαίστεια στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο. Δώδεκα τεράστιες εκρήξεις, μία κάθε 20.000 χρόνια περίπου, συνέβαλαν στη δημιουργία βυθίσματος (καλδέρας) γκρεμίζοντας το μεγαλύτερο τμήμα του ηφαιστείου, που επιμένει όμως να οικοδομείται ξανά και ξανά!Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά. Χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το νησάκι της Νέας Καμένης, μοιάζουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον ουρανό… Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας μαγεύοντας τον επισκέπτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.