Specials
Recent News
Ziya Azazi Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 07:55

AZAB_-_by_Ali_Oz

Ziya  Azazi
D E R V I S H
Ο σύγχρονος Δερβίσης
που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
15 Οκτωβρίου
Passport Κεραμεικός
17 Οκτωβρίου
Ο  Τούρκος DERVISH Ziya Azazi φημίζεται για τις εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, πάντα βασισμένες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι.  
Γεννημένος στην Αντιόχεια της Τουρκίας, ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των  Σούφι.
Το 1999 χαρακτηρίστηκε, επίσης, ως «ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.
Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, συνεργάζεται με σημαντικά θέατρα όπως τα Vienna Volksoper, Theaterhaus Stuttgart, Grand Théâtre de Geneve κ.ά. ως χορογράφος και σολίστ χορευτής.
Η συνεχής αναζήτησή του για νέες τάσεις εναλλακτικών χορογραφιών και η μελέτη του πάνω στον παραδοσιακό  χορό των Σούφι, οδήγησε στη δημιουργία της σόλο παράστασης «Dervish» που εχει παρουσιαστεί σ’ όλο το κόσμο, προκαλώντας παντού τον ενθουσιασμό του κοινού με τις εξαιρετικές χορογραφίες του. Οι επόμενες παραστάσεις του «Icons», «Ember», «Energy» και «Bolero» χαίρουν εξαιρετικής αποδοχής, ωστόσο η παραγωγή «Dervish» θεωρείται μια από τις σημαντικότερες χορογραφίες του, μια παράσταση - σταθμός, μέσω της οποίας έδειξε για πρώτη φορά πώς μια τόσο μυστικιστική κουλτούρα, όπως αυτή των Σούφι, μπορεί να μεταφρασθεί σε μία σύγχρονη γλώσσα.
Η παράσταση αποτελείται απο 2 μέρη, «Azab» και «Dervish in progress», και την συνοδεύει η μουσική του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercen Dede και του Αυστριακου Uwe Felchle.

O Azazi δημιουργεί εξαιρετικές σόλο χορογραφίες με διαφορετικές εκδοχές, πάντα βασιζόμενες και επηρεασμένες από τον χορό των Σούφι. Η τεχνική του έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως αριστουργηματική.

2nd International MimeArt Festival
Contemporary Visual Theater
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
14, 15 & 25 Οκτωβρίου
Passport Κεραμεικός
16, 17 & 24 Οκτωβρίου
Ένας θεσμός που γεννήθηκε πέρυσι, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!
Το Διεθνές MimeArt Festival είναι, όπως προδίδει ο τίτλος του, ένα Φεστιβάλ παραστατικών τεχνών αφιερωμένο στο σωματικό θέατρο (mime από pantomime). Ο λόγος αντικαθιστάται από τη μίμηση (παντομίμα) και την κίνηση, ενώ η μουσική, τα εφέ και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου, συνδυάζονται παρουσιάζοντας νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης. Οι λέξεις ‘χάνονται’ και δίνουν τη θέση τους σε μια άλλου είδους ‘ομιλία’ που κερδίζει τον κόσμο με την αμεσότητά της.

ZIYA AZAZI | “DERVISH”
Θεσσαλονίκη: 15 Οκτωβρίου 2016, Μέγαρο Μουσικής
Τιμές εισιτηρίων: 27E (15E*), 22E (12E*)
*Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας.
Αθήνα: 17 Οκτωβρίου 2016, Passport Κεραμεικός
Τιμές εισιτηρίων: 28Ε (αριθμημένες θέσεις), 23Ε (καθήμενοι  χωρίς αρίθμηση), 18 (μαθητές, φοιτητές, κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MAD.GR

MAD.TV!