Specials
Recent News
Ο Σβαρτσενέκερ , ο Ντι Κάπριο, η lifestylemedicine και η…Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 14:00

KJHJGHH

Ο Σβαρτσενέκερ , ο Ντι Κάπριο, η lifestylemedicine και η…Θεσσαλονίκη

“Στην Αμερική υπάρχει ο όρος lifestylemedicine, ο οποίος στοχεύει στο να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας, ώστε να μην πάσχουμε από χρόνιες ασθένειες που προέρχονται από αυτόν. Η Νανοϊατρική με τη στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων πετυχαίνει την πρόληψη ασθενειών που συνδέονται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής: Καρκίνο, αρθρίτιδες, καρδιοπάθειες, νευροεκφυλιστικές νόσους», λέει η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη Νανοϊατρός , υπεύθυνη της BL Nanobiomed και επικεφαλής της πρώτης Lifestylemedicineclinic στην Ελλάδα.

Τα μυστικά που αποκαλύπτει μια ανθρώπινη τρίχα

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει το lifestyle με τα ιλλουστρασιόν περιοδικά και τις εικόνες των διασημοτήτων. Στην ουσία όμως, ο όρος σημαίνει σύγχρονος τρόπος ζωής και σ αυτόν αποδίδονται όλες σχεδόν οι σύγχρονες ασθένειες που ταλαιπωρούν δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη.

«Αναλύοντας μια ανθρώπινη τρίχα με την επιγενετική μέθοδο μπορούμε να καταγράψουμε όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που δρούν στα γονίδιά μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας έναν χάρτη που μας δείχνει την πλήρη κατάσταση του οργανισμού μας αλλά και μας δίνει μια εικόνα για το τι μπορεί να του συμβεί το επόμενο διάστημα» εξηγεί η κ Καραγκιοζάκη.  

Αυτός ο χάρτης πρόγνωσης νοσημάτων μετατρέπεται σε εργαλείο ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στον οργανισμό μας, αλλά στο δέρμα μας, στις αυξομειώσεις του βάρους μας.  

«Με το τεστ μέτρησης του κυτταρικού μας μεταβολισμού έχουμε τη δυνατότητα να «σκανάρουμε» πλήρως τον οργανισμό μας σε κυτταρικό επίπεδο. Γνωρίζουμε έτσι πώς συμπεριφέρεται το σώμα μας, πώς κατανέμει το λίπος, πώς το μεταβολίζει. Η πλήρης καταγραφή της συμπεριφοράς του οργανισμού μας , δίνει τη δυνατότητα στον γιατρό να εκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο αδυνατίζουμε, συσσωρεύουμε

λίπος, ή χάνουμε υγρά. Κι αμέσως μετά επεμβαίνουμε με εξατομικευμένη αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δίαιτα. Έχοντας μετρήσει το οξειδωτικό στρες που  προέρχεται  από το άγχος, το τσιγάρο, την κακή διατροφή, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και επιβαρύνει τον κάθε οργανισμό, δίνουμε εξατομικευμένη αντιοξειδωτική διατροφή και ρυθμίζουμε παράλληλα τον οργανισμό μας» λέει η κ Καραγκιοζάκη.

Τι… ψάχνουν ο Ντι Κάπριο και ο Σβαρτσενέκερ στη Θεσσαλονίκη;

Η Νανοϊατρός και εκπρόσωπος της πρώτης lifestylemedicineclinic στην Ελλάδα  Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, εξηγεί πως οι καινοτομίες που παράγονται στη χώρα μας σύντομα θ αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας με εταιρείες των ΗΠΑ.

«Με όχημα τους νανοφορείς που λόγω του μικρού τους μεγέθους μπορούν να διαπεράσουν τους βιολογικούς φραγμούς του εγκεφάλου, των αρτηριών και άλλων ανθρωπίνων οργάνων, μπορεί να διοχετευθεί στοχευμένα φαρμακευτική κάνναβη σε συγκεκριμένα σημεία του ανθρώπινου οργανισμού, προκειμένου να δράσει θεραπευτικά σε κάποιες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες ή να ανακουφίσει από τον χρόνιο πόνο. Ήδη έχουμε αναπτύξει τεχνολογία που απομονώνει 60 συστατικά που χρησιμοποιούνται στην ιατρική (κανναβοειδή) , από το σύνολο 483 συστατικών της κάνναβης και ενσωματώνονται σε νανοφορείς. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα προκύψουν έπειτα από κλινικές μελέτες μπορεί να έχουν τη μορφή χαπιού, ένεσης , ρινικού σπρέι, επιθέματος ή patch  » , εξηγεί η κ Καραγκιοζάκη, αποκαλύπτοντας μία από τις μορφές συνεργασίας που εξετάζεται με ανάλογες εταιρείες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Los Angeles η Δρ Καραγκιοζάκη συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ιντιτούτου Σβαρτσενέκερ και Ντι Κάπριο στο πλαίσιο επαφών και ερευνητικών ανταλλαγών που αναπτύσσονται. Και τα δύο ινστιτούτα στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας μέσα από αειφόρες μορφές ολιστικής ανάπτυξης. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη ευζωϊας με την ανάπτυξη νέων επιστημών όπως η νανοϊατρική αλλά και

ταυτόχρονα σε ισόρροπη σχέση με τον εσωτερικό (ψυχική υγεία) και εξωτερικό μας κόσμο (φυσικό περιβάλλον).