Specials
Recent News
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 17:35

UYGFDDVVXX

 

Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

  Εκδήλωση παγκόσμιου ενδιαφέροντος αποτελεί η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με αναφορά το ιερό βουνό της οικουμένης, τον Όλυμπο, το οποίο είναι προγραμματισμένο να παρουσιασθεί σε πρώτη προβολή στο αρχαίο θέατρο Δίου, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, με συνδιοργανωτές το Δήμο Δίου-Ολύμπου, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου και τον Μαραθώνιο Ολύμπου.
  Οι λήψεις των εικόνων και η επεξεργασία του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν από την Αμερικανική εταιρεία Ellopia Films, με την Ελληνίδα δημοσιογράφο Αθηνά Κρικέλη να σκηνοθετεί την ενδιαφέρουσα από κάθε πλευρά κινηματογραφική παραγωγή. 
  Ο συντονισμός και οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης αποτέλεσαν το θέμα της παρουσίας στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, της Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά, η οποία επισκέφθηκε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. και την Πιερική πρωτεύουσα με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, της συντονίστριας και παρουσιάστριας της όλης τελετής.


  Την κ. Χαλκιά την οποία συνόδευαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος και οι διαχειριστές του ορειβατικού καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» αλλά και μέλη του Olympus Marathon Μαρία Ζολώτα και Διονύσιος Πουρλιώτης, καθώς και ο μαέστρος Νικόλαος Πατρής, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος, το διοικητικό μέλος Ζαφείρω Κουσιοπούλου και ο υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016 Γεώργιος Χανδόλιας.
  Ο κ. Παπαχρήστος αφού αναφέρθηκε στην πολυετή, πολυποίκιλη και άκρως ενδιαφέρουσα πολιτισμική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου, επισήμανε τα οφέλη που προκύπτουν για τον τόπο μας και τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της περιοχής. Ολοκληρώνοντας, πρόσφερε στην Λαρισαία Ολυμπιονίκη το λεύκωμα της σαραντάχρονης διαδρομής του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Η κ. Χαλκιά στην αντιφώνησή της εξέφρασε το θαυμασμό της για το Φεστιβάλ Ολύμπου, τις εκδηλώσεις του οποίου παρακολουθεί επί πολλά χρόνια, δηλώνοντας παράλληλα την προσωπική της στήριξη τόσο με την ιδιότητα της Ολυμπιονίκη, όσο και της δημοσιογράφου. Αναφερόμενη στην παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ με θεματολόγιο τον Όλυμπο, τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν και καταξιώνουν τη χώρα μας με τις ανεξάντλητες φυσικές και όχι μόνο ομορφιές.